Departamentul pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale

Ziua distinșilor vizitatori a exercițiului de cooperare regională SEESIM 14

Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, președinte al Comitetului Director Politico-Militar (PMSC) al Forței Multinaționale de Pace din Europa de Sud-Est (MPFSEE) și al Comitetului de Coordonare al Procesului Reuniunii Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM-CC), Valeriu Nicuț, a participat, joi, 25 septembrie 2014, la Ziua distinșilor vizitatori (DV Day), organizată cu ocazia desfășurării exercițiului de simulare SEESIM 14, la Zagreb, Croația. Cu ocazia participării la activitate, domnul Valeriu Nicuț a reafirmat importanța inițiativei regionale SEDM în contextul actual de securitate din Europa de Sud-Est și a subliniat intenția președinției române de a depune toate eforturile pentru continuarea proiectelor practice cu impact asupra statelor membre, menite să crească importanța și vizibilitatea Inițiativei în regiune. România asigură, în perioada 2013 - 2015, pentru a doua oară, Președinția SEDM-CC/PMSC, după mandatul exercitat în perioada 2001 - 2003.
Secretariatul SEDM-CC/PMSC