Departamentul pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale

Delegație oficială franceză, în vizită la MApN

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-au primit astăzi, 3 februarie, pe ambasadorul Republicii Franceze, Michèle Ramis, și pe generalul Thierry Carlier, director pentru dezvoltare internațională din Direcția Generală pentru Armamente a Ministerului Francez al Apărării.

Întâlnirea, desfășurată la sediul MapN, a reprezentat un bun prilej pentru a discuta aspecte de interes comun privind cooperarea cu Franţa din perspectivă bilaterală, în context aliat şi în cadrul Uniunii Europene.

Un accent deosebit în cadrul discuțiilor a fost pus pe consolidarea Parteneriatului strategic dintre Romania și Franța pe dimensiunea de apărare, cu accent pe domeniul tehnico-militar, pentru exploatarea oportunităților de colaborare ce se deschid în contextul derulării programelor de înzestrare. Totodată, a fost agreată importanța continuării dialogului politico-militar privind subiecte de interes comun de pe agenda NATO şi UE, în scopul armonizării poziţiilor naționale.

De asemenea, agenda discuțiilor a vizat cooperarea bilaterală în privința prezenței aliate consolidate în Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice și cooperarea industrială în proiecte derulate sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC).

 

Biroul presă