Departamentul pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale

Întâlnirea secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale cu ambasadorul Republicii Arabe Egipt la București

  

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, l-a primit astăzi, 15 ianuarie, pe ambasadorul Republicii Arabe Egipt la București, E.S. Salah Abdelsadek.

În cadrul discuţiilor dintre cei doi demnitari au fost analizate stadiul și perspectivele relațiilor de cooperare româno-egiptene în domeniul apărării, dialogul reprezentând o continuare a discuțiilor inițiate pe timpul primei ediții a Forumului România-Egipt în domeniul apărării de la București din data de 26 noiembrie 2019.

Printre subiectele analizate de cei doi demnitari s-au aflat situația internațională de securitate, cu accent pe evoluțiile din Orientul Mijlociu, precum și eforturile comunității internaționale privind lupta împotriva terorismului.

Părțile şi-au exprimat angajamentul pentru continuarea dialogului politico-militar cu scopul dezvoltării cooperării bilaterale prin identificarea unor proiecte comune în domenii precum învăţământul militar sau industria de apărare.

 

Biroul presă