Ședinţa de autoevaluare a activităţii Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale în anul 2018Joi, 21 februarie, la sediul Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale s-a desfăşurat, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, şedinţa de autoevaluare a activităţii structurii în anul 2018.
Alături de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Nicolae Nasta, la activitate au luat parte secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Mihai Dan Chirică, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării, generalul locotenent Laurian Anastasof, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Dănuţ Sebastian Neculăescu, precum şi alţi reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale.
Ministrul Gabriel Leș a felicitat echipa departamentului pentru rolul esenţial asumat în îndeplinirea obiectivelor asumate de M.Ap.N. şi pentru substanţialitatea contribuţiilor aduse, mai ales în contextul de securitate internaţională care a caracterizat anul 2018.
A fost apreciat faptul că, într-o perioadă marcată de continuarea implicării Ministerului Apărării Naţionale la cel mai înalt nivel în procesul decizional din cadrul NATO şi UE, departamentul a asigurat o abordare cuprinzătoare care a integrat, într-o perspectivă unitară, cele trei paliere politico-militare principale în care dimensiunea de apărare a României este angrenată, respectiv NATO, UE şi parteneriatul strategic cu SUA, care constituie, totodată, pilonii securităţii naţionale. De asemenea, a fost evidenţiată, în contextul preluării Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, contribuţia departamentului la elaborarea Programului adoptat la nivelul Guvernului prin indicarea priorităţilor sectoriale în domeniul politicii de securitate şi de apărare comună.
Ministrul Gabriel Leş şi-a exprimat încrederea că, în contextul deținerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale al M.Ap.N. Va urmări o abordare practică în operaţionalizarea iniţiativelor PESCO deja asumate de către țara noastră, în conformitate cu cerinţele şi standardele asumate.
În încheierea şedinţei, secretarul de stat Nicolae Nasta a felicitat personalul departamentului pentru modul profesionist în care a gestionat activităţile şi proiectele asumate şi pentru întreaga activitate desfăşurată pe parcursul anului 2018.


 
Top