Secretarul de stat Simona Cojocaru la ceremonia de acordare a gradului de general de brigadă domnului colonel Iancu Liviu-Mihail, locțiitorul șefului DPAPRI

       


La 6 decembrie, în prezența secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut loc ceremonia de citire a Decretului președintelui României, domnul Klaus Werner IOHANNIS, privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Iancu Liviu-Mihail, locțiitorul șefului Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale.
Domnul general de brigadă Iancu lucrează în cadrul departamentului de peste 20 de ani. În luna septembrie 2021, a fost numit în funcția de locțiitor al șefului DPAPRI. Anterior a deținut funcțiile de director al Direcției cooperare internațională în domeniul apărării, locțiitor al directorului Direcției pentru politici de apărare, șef al Secției UE din cadrul Direcției pentru politici de apărare, dar și alte funcții relevante.
În ultimii ani a fost unul dintre principalii coordonatori ai grupurilor de lucru constituite la nivelul Ministerului Apărării Naționale care gestionează problematica UE, cu rol deosebit în timpul Președinției României la Consiliul UE din primul semestru al anului 2019.
Domnul general de brigadă Iancu este absolvent al Academiei Tehnice Militare, specializarea  inginerie militară (vehicule blindate), și  are un master în Management la Școala Națională de Studii Politice și Administrație Publică.
Top